Benodigdheden voor 4 personen
· 600 gr rundergehakt
· 2 ui
· 4 tenen knoflook
· 800 gr kidneybonen (Bonduelle)
· 800 gr bruine bonen
· 140 gr tomatenpuree
· 200 ml tomaten passata
· 2 bouillonblokje rund/groenten (Maggi)
· 500 ml water
· 4 tl paprikapoeder
· 2 tl komijnpoeder
· snuf chilivlokken
· verse koriander
· 1 tl kaneel
· zout en peper
Bereidingswijze
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
Spoel de bonen af.
Giet een scheutje olie in een hapjespan. Voeg het gehakt en de kruiden toe.
Bak het gehakt rul en voeg daarna de knoflook, ui en tomatenpuree toe. Bak dit 1 minuut mee.
Daarna kan de tomaten passata, bouillonblokje, water en de bonen toe.
Laat de chili con carne circa 30 minuten zachtjes pruttelen.
Ondertussen kun je bijvoorbeeld rijst koken om erbij te serveren.
Serveer de chili con carne bijvoorbeeld met rijst, een schepje creme fraiche/zure room en wat geraspte kaas.