Ingrediënten

  • 1 kilogram kruimige aardappel (geschild, in stukken)
  • 500 gram zuurkool
  • 75 gram boter
  • 200 gram mager gerookt (vega) spek (in blokjes)
  • 100 milliliter melk (warm)
  • optioneel : (vega) kookworst / mosterd

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar.
  • Kook intussen de zuurkool met een scheut water 20 minuten.
  • Optioneel: leg de kookworst in verpakking met een paar gaatjes erin geprikt bovenop de zuurkool en laat mee koken.
  • Smelt de helft van de boter en bak hierin de spekblokjes uit.
  • Giet de aardappelen af, giet de melk erbij, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree.
  • Giet de zuurkool af en schep deze met de spekjes (en in plakjes gesneden kookworst) door de puree.
  • Verwarm de stamppot nog even – goed roerend – en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Heerlijk met mosterd.
Terug naar de vorige pagina