Ingrediënten voor 12 personen als maaltijdsoep
1.5 kilogram aardappelen
750 gram wortelen
300 gram groene selder
25 gram peterselie
250 kookroom
450 gram ui
2 stuks rode pepers
3 blokjes groentebouillon
3 takken rozemarijn
2 teentjes knoflook
Olijfolie
Peper en zout
Bereidingswijze
- Snijd alle groenten fijn (aardappelen in schijfjes, wortelen in schijfjes, selder in blokjes, hak de perterselie, de ui in halve schijfjes, haal de pitten uit de pepers en snipper, knoflook hakken)
- Bak de ui met knoflook aan in olijfolie, glazig maar net bruin.
- Voeg de rest van de groenten en de aardappelen toe, laat een paar minuten meebakken. Roer regelmatig om.
- Voeg de takjes rozemarijn toe.
- Versnipper de bouillonblokjes in de pan en voeg het water toe.
- Breng aan de kook en laat het 30-40 minuten sudderen.
- Haal de takjes rozemarijn uit de soep.
- Mix het geheel fijn.
- Voeg de kookroom toe.
- Breng op smaak met peper en zout.