Ingrediënten
10 vellen | diepvries filodeeg | |
50 gram | mihoen | |
2 liter | kraanwater | |
150 gram | peen julienne | |
200 gram | fijngesneden prei | |
200 gram | gesneden spitskool | |
2 eetlepel | sojasaus | |
1 theelepel | sambal oelek | |
5 eetlepel | zonnebloemolie | |
5 eetlepel | zoete chilisaus |
Voeg eventueel kip of garnalen extra toe.
Bereidingswijze
1
Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng het water aan de kook. Doe de peen julienne, prei en spitskool in een grote zeef of vergiet en schenk het kokende water er rustig overheen. Laat de groenten uitlekken en duw het vocht er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk uit. Doe in een kom en meng er de mihoen, sojasaus en sambal doorheen.
2
Neem de helft van de vellen filodeeg uit de verpakking. Neem 1 vel en bestrijk met behulp van de bakkwast met zonnebloemolie. Neem een tiende van het groentemengsel en leg in een langwerpige streep van 10 x 2 cm onder aan het vel deeg. Rol het deeg een stukje op, vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op. Neem het mandje uit de heteluchtfriteuse en leg de loempia erin. Maak zo nog 4 loempia’s.
3
Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Zet het mandje met loempia’s erin en bak ze in 10 min. goudbruin en knapperig. Maak zo nog een portie van loempia’s. Serveer met de zoete chilisaus.