Ingrediënten – 4 personen
200 gram | middelgrote uien | |
4 eetlepel | milde olijfolie | |
175 gram | Vivera Plantaardig kruimgehakt | |
450 gram | macaroni-spaghettigroente | |
800 gram | tomatenblokjes in blik | |
200 ml | water | |
10 gram | verse basilicum | |
300 gram | volkorenmacaroni | |
100 gram | zuivelspread | |
200 gram | mozzarella |
Bereidingswijze
1
Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit de olie op hoog vuur in een hapjespan en bak de ui 5-7 min. Voeg het kruimgehakt en de macaroni-spaghettigroente toe en bak 5 min.. Voeg de tomatenblokjes en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur stoven. Snijd het basilicum grof.
2
Meng de ongekookte macaroni, de zuivelspread en het basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in de ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 25 min. in de airfryer op 180 °C. Verwijder de folie en bak nog 5 min. Laat 5 min. rusten voor serveren.